De impact van kinderbijbelclubs in Oekraïne

Mission Possible is een organisatie die zich inzet voor moeders en kinderen in Oost-Europa en Rusland. Kinderbijbelclubs spelen een belangrijke rol in ons werk. Wekelijks is er contact met honderden kinderen bezocht tijdens clubbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vinden plaats in Albanië, in de moslimwijk Bathore, in Bulgarije in verschillende Romadorpen en ook in Oekraïne. Lyudmila, een collega van ons uit Oekraïne, deelt een verhaal over de impact van het werk op de kinderen:

“Wanneer de kinderen ons busje in het dorp zien aankomen, rennen ze opgewonden naar ons toe. Terwijl we samen naar het clubterrein lopen, delen de kinderen wat er gedurende de week is gebeurd. Nu de oorlog gaande is, bevatten deze updates details over explosies en het geluid van luchtaanval sirenes. Dit is de realiteit waarin we leven. Te midden van al deze enge dingen bieden we positieve activiteiten voor de kinderen, bieden we hen steun en de geruststelling dat ze er niet alleen voor staan; er is een God die van hen houdt en hen nooit zal verlaten of in de steek zal laten.

Een klein meisje zei: ‘Als jullie komen, ben ik zo blij dat ik begin te springen en te dansen!’ In de Bijbelclub voelen de kinderen zich veilig genoeg om deel te nemen aan de lessen en luisteren ze aandachtig. Ook is er aandacht voor ontspanning met sport en spel. In deze dorpen is er voor kinderen niet veel te doen. Wij geloven dat zelfs de kleinste stappen in de goede richting belangrijk zijn. Elke clubbijeenkomst brengt de kinderen dichter bij God terwijl ze meer leren over Zijn liefde voor hen.”

Een van de kinderen die deelneemt aan de clubs is Alina, een twaalfjarig meisje. Ze verloor haar moeder toen ze nog erg jong was en haar vader zit in de gevangenis. Alina woont bij familieleden en leeft constant in angst om naar een weeshuis gestuurd te worden. Er is voor haar gebeden.

“Wat betekent de Bijbelclub voor jou?” vroeg Lyudmila aan Alina.

“Het is hier heel fijn en er zijn goede mensen die me gelukkig en veilig laten voelen”, antwoordde ze.

We hebben duidelijke veranderingen in Alina gezien sinds ze tijd met ons doorbrengt. Toen we haar voor het eerst ontmoetten, was ze erg verlegen en sprak ze niet in het bijzijn van anderen. Nu is ze socialer en zelfverzekerder. Het is een voorrecht om kinderen te laten weten dat ze geliefd zijn, en het is geweldig om de transformatie in hun leven te zien wanneer ze zich dat gaan realiseren!”

Voor het werk van de verschillende kinderbijbelclubs is geld nodig. Voor o.a. lesmateriaal, benzine voor de bus en voor eten en drinken tijdens de lessen. Voor € 100 steunt u één van onze kinderclubs voor een week. Wilt u dit werk steunen? Elke gift is welkom! Maak uw gift over naar NL07 RABO 0158 0454 24 t.n.v. Mission Possible Nederland of scan het tikkie!
Uw gift is belastingaftrekbaar.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten in Oekraïne en in andere landen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en stuur een mailtje naar info@missionpossible.nl

chevron_left
chevron_right