Update Mercy Ships

De missie van Mercy Ships, hoop en genezing brengen, spreekt ontzettend aan. Ik vind het mooi om daaraan bij te kunnen dragen door te delen van je eigen rijkdom: door geld over te maken of door te delen van je eigen kansen om een opleiding te gaan doen.

Een aantal jaar geleden raakten we als gezin betrokken bij Mercy Ships door een kerkgenoot, Willeke Sikkema, die aan boord werkte. We steunden haar vanuit de kerk en persoonlijk, lazen haar nieuwsbrieven en werden op die manier enthousiast over het werk.

Bijzonder uitje

Deze zomer waren we op vakantie in Tenerife en zagen we tot onze verrassing de Global Mercy liggen die daar was voor bevoorrading. Wat zou het gaaf zijn daar eens te kijken! Er bleek een bezoekmoment te zijn en zo hadden we het bijzonderste uitje van de vakantie.

De eerste indruk van het schip was enorm, enorm groot en modern. Patiënten hebben we nu uiteraard niet gezien, maar wel foto’s en röntgenfoto’s van voor en na de operatie. Daarop zie je wat voor impact een operatie heeft op bijvoorbeeld het gezicht. Dat je met dit schip zoveel mensen kan dienen en bedienen met een operatie: we waren onder de indruk!

Mooie verhalen

Het was daarnaast mooi om verhalen te horen en met mensen te praten over waarom zij vrijwilligerswerk zijn gaan doen. Zelf ben ik onlangs begonnen met een opleiding tot verpleegkundige. Van kinds af aan heb ik gezegd dat ik naar het buitenland wil om ontwikkelingswerk te doen, dus misschien komt er eens een mogelijkheid om mee te gaan. Tot die tijd steun ik het werk van Mercy Ships in ieder geval financieel!

Met vriendelijke groet,

Henrike Vos

Mercy Ships Supporter

chevron_left
chevron_right