Diaconie steunt Mercy Ships

Medische zorg voor ieder mens

In Afrika hebben miljoenen mensen niet of nauwelijks toegang tot medische zorg. Dat maakt hun toekomst uitzichtloos. Jaarlijks overlijden 16,9 miljoen mensen omdat ze geen zorg kunnen krijgen.

Mercy Ships zoekt hen op met een ziekenhuisschip. Aan boord werken professionele vrijwilligers. Samen maken zij zorg toegankelijk voor de allerarmsten in Afrika en verbeteren we de gezondheidssystemen in landen. Naar het voorbeeld van Jezus willen zij omzien naar de armsten.

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag, met elke operatie, elke patiënt, brengen we die droom in vervulling.

Op dit moment varen er twee ziekenhuisschepen – de Africa Mercy en de Global Mercy, het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld. Beide schepen zijn speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen.

De diaconie ondersteunt dit project voor 2 jaar. Met hun inzet willen zij geld inzamelen voor Mercy Ships. Een gemiddelde operatie op het schip kost € 350,= en de diaconie heeft als doel om in deze 2 jaar de kosten van 10 operaties te realiseren dus wij streven naar een bedrag van € 3.500,=.