Kennismaken

Aanvangstijden kerkdiensten

De kerkdiensten beginnen om 9:30
Voor meer informatie zie Kerkdiensten

Tijdens de dienst maken wij gebruik van een beamer waarop de liederen en de Bijbelteksten worden gepresenteerd. Er is kinderopvang voor de allerkleinsten en kindernevendienst voor de leeftijd 4 t/m 12 jaar. Het kerkgebouw is voorzien van een ringleiding.

Waarom zou ik er voor kiezen om als “gast” naar onze kerk te gaan?

Twee van onze gemeenteleden vertellen u waarom!

Illie Muller

Mijn naam is Illie Muller, ben van 1950 en mijn man en ik zijn ( hoewel wij geen “Drenten” zijn)  al een geruime tijd lid van deze kerk. Als u hier in de buurt op vakantie bent of anderszins en u wil graag naar de kerk, dan bent u meer dan welkom bij ons. Ik denk dat u zich gauw bij ons thuis voelt en dat komt omdat deze kerk laagdrempelig  en gastvrij is. Het is een “levendige” kerk.

Ik voel me prettig in deze kerk, wij zijn een gemeente met  verschillende geloofsopvattingen.  Persoonlijk vind ik dat heel plezierig, want geen mens is en denkt hetzelfde. De jeugd is ook goed vertegenwoordigd en zij zorgen er voor dat de kerk is meegegaan in de tijd. Wat ik ook fijn vind, is dat we gebruik maken van een beamer, dus boekjes zijn niet nodig, u als gast zit dan ook nooit zonder tekst. Zingen doen we onder de mooie klanken van ons orgel ( zie op deze website) Soms onder begeleiding van een combo, wat samengesteld is uit een aantal leden van de kerk.


De eerste zondag van de maand drinken we samen koffie, ook daarbij worden de gasten van harte uitgenodigd.


U zult zien dat er gezellige sfeer is en dat u er dan (als gast) “helemaal bij hoort” . Wij heten u van harte welkom!

Jan Willem Krale

Mijn naam is Jan Willem Krale, geboren 1995. Ik kom al van jongs af aan in de kerk van Berghuizen.
Als klein kind namen m’n ouders me al aan de hand mee. Ik ging naar de oppas, later de kindernevendienst, en leerde de kerk en het geloof steeds beter kennen. ik ging naar een christelijke basisschool en het God hoorde er dus gewoon bij. Ik wist niet beter.


Naar mate je ouder wordt, ga je steeds meer nadenken over de kerk. Het opstaan op zondagochtend is lastig. Al die ellende in de wereld, laat God dat allemaal toe? Bestaat hij überhaupt. Het zijn de vragen waar iedere Christen zich (soms) mee bezig houdt, denk ik.


Toch ben ik de kerk en het geloof altijd trouw gebleven. Ik vind er rust en geborgenheid. In de kerk is iedereen gelijk en hoort iedereen bij elkaar. Als een grote familie. En iedereen mag daarbij horen.

Ik ben altijd actief geweest binnen de kerk. Met regelmaat bezoek ik de diensten op zondag, maar ook daarbuiten is zoveel waardevols te doen. Serieuze, inhoudelijke discussies tijdens het eten met een praatgroep. Maar ook de organisatie van het zomerkamp, waar jaarlijks zo’n vijftig kinderen een prachtige week beleven. Voor de leiding is dat genieten.

In de kerk vieren we samen feest, natuurlijk met Kerst en Pasen, maar ook bij huwelijken en doopdiensten. Maar nog belangrijker is dat de kerk troost biedt. Dat God dat doet. Bij begrafenissen heb ik dat een aantal keer intens gevoeld. Hoe uitzichtloos je situatie ook lijkt. God en onze kerk zijn er altijd.

Onze kerk gaat met de tijd mee, hoe lastig dat soms ook is. Maar het belangrijkste is dat je het met elkaar doet. Met elkaar die hechte gemeenschap vormen, waar iedereen zich thuis voelt.