• Voordelen Scipio App

  Iedereen heeft zijn mobiele telefoon of tablet graag zo dicht mogelijk bij zich. Met de Scipio App heb je dus altijd onze kerk binnen handbereik. Het nieuwste kerkblad en de kerkbladen van de laatste maand zijn beschikbaar, de actuele ledenlijst met adressen en telefoonnummers is in te zien, het laatste nieuws van de kerk en je kan, waar je ook bent, bijdragen aan de collecte d.m.v. het digitaal collecteren. Tevens kun je direct communiceren met een commissie en/of werkgroep in onze kerk.

   

  Neem de moeite om eens te kijken hoe de Scipio App er uitziet en wat de mogelijkheden zijn.

   

 • Digitale ledenlijst 100% veilig

  De ledenlijst in de Scipio App is te vergelijken met ons gemeenteboekje. De lijst is altijd actueel, omdat deze is gekoppeld aan het landelijk LRP (Leden Registratiesysteem Protestantse kerk).

   

  De ledenlijst is ook ingedeeld naar wijken of buurten en alle commissies van onze kerk zijn ingedeeld in groepen. Alle informatie staat dus overzichtelijk bij elkaar.

   

  Je kunt er zelf voor kiezen om de zichtbaarheid van jouw gegevens uit te zetten; zo houd je zelf de regie over je eigen gegevens! Het is een gebruiksvriendelijke, veilige en beschermde ledenlijst.

   

 • Digitaal collecteren

  Iedereen heeft steeds minder kleingeld in zijn of haar portemonnee, het geldverkeer gaat steeds meer digitaal, bij onze kerkgangers is dit niet anders. Met de Scipio App kun je digitaal collecteren.

   

  De Scipio App biedt elk gemeentelid de mogelijkheid om op een simpele en snelle manier te doneren waar en wanneer je maar wilt. Dat kan tijdens de dienst, voor of na de dienst of in de week voorafgaand aan onze kerkdienst. Veiligheid en privacy staan uiteraard voorop, niemand kan zien hoeveel je geeft of hoeveel je opwaardeert. (Ook de Scipio App beheerders niet)

   

 • Communicatie (Eén centrale plek voor informatie)

  De Scipio App biedt voor onze kerk een krachtige oplossing voor een effectieve gemeentecommunicatie. In de app kun je nieuwsberichten over onze gemeente, de agenda van ‘t Middelpunt, het kerkblad en evenementen met elkaar delen. We kunnen met pushmeldingen de gemeente op de hoogte te stellen van alles wat er speelt en op een snelle wijze elkaar attenderen op belangrijke zaken.

   

  In de groepen (commissies en werkgroepen) kun je met elkaar communiceren via de Scipio App.

  Maar ook wijken of buurten kunnen via de app makkelijk met elkaar in contact komen. Binnen de groepen kunnen leden berichten, foto’s en video’s plaatsen. Door de directe koppeling met de ledenadministratie zijn de gegevens altijd actueel.

   

 • Veiligheid

  De veiligheid van jouw gegevens staat natuurlijk voorop. De gegevens zijn alleen beschikbaar voor ons als gemeenteleden en wordt beveiligd met een wachtwoord, pincode, FaceID of TouchID.

  De persoonsgegevens zijn alleen beschikbaar voor leden in onze eigen gemeente. Denk bijvoorbeeld aan uitwisseling van adressen of relevante informatie voor het organiseren van activiteiten in de kerk. Scipio biedt een veilige ledenlijst volgens de eisen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Wil je meer weten wat er met jouw gegevens gebeurt? Bekijk dan de privacyverklaring van de Scipio App.

   

  Ook kun je er voor kiezen om de zichtbaarheid van uw gegevens uit te zetten; zo houd jezelf de regie over je eigen gegevens!

   

Video Scipio App voor kerken

De wereld om ons heen verandert in een razend tempo. Vooral communicatie verloopt vaak op een andere manier dan een aantal jaren terug. De mobiele telefoon en de tablet zijn niet meer weg te denken in onze onderlinge communicatie. Wij maken volop gebruik van Whatsapp, Facebook  en ook nog steeds van onze vertrouwde email. Steeds meer bedrijven, winkels en onze overheid maken gebruik van Apps om met ons te communiceren.

 

Onze kerk heeft gekozen om ook gebruik te gaan maken van een nieuwe mogelijkheid om met elkaar te communiceren, om zaken met elkaar te delen en gebruik te maken van digitaal collecteren. Dit kan allemaal met de Scipio App, een app op je mobiele telefoon of tablet. Met de Scipio App kun je de ledenlijst van onze kerk raadplegen,  je kunt digitaal geven aan de collecte en leden van commissies en werkgroepen kunnen met elkaar communiceren.

 

De Scipio App is geen vervanger van bestaande communicatiemiddelen in onze gemeente, alles blijft gewoon bij het oude. In de toekomst kunnen we wel gaan kijken of zaken efficiënter werken via de Scipio App.

 

 

Aanmelden

 

Wij zijn een aantal actuele gegevens nodig om de aanvraag goed te kunnen verwerken. Wij vragen je geboortedatum om te kunnen verifiëren dat wij met de juiste persoon te maken hebben, de telefoongegevens worden gevraagd om onze ledenlijst zo compleet mogelijk te krijgen.

 

Aanmelden Scipio App

Veel gestelde vragen over de Scipio App

Uitleg Installatie - Ledenlijst - Digitaal collecteren