Kerk & Jeugd

Contact

Over ons

Musical Saul in Berghuizen

Koning worden, ook al wil je dat niet… dat is het verhaal van de musical Saul. Het verhaal over koning Saul wordt verteld door de ogen van een moeder die antwoordt geeft op de vraag van haar kinderen:

“Waar is het eigenlijk mis gegaan? “

 

Saul was Israëls eerste koning en hij werd gezien als " De verlosser". Maar het ging al snel mis, omdat Saul de macht en de weelde niet aankon. Hij maakte steeds de verkeerde keus en viel daarom in ongenade bij God en het volk.

 

Het verhaal Saul laat zien hoe snel iemand "alles" of "niets" kan zijn. Zijn snelle opkomst tot ster en zijn snelle verval, zorgen bij Saul voor sombere buien en woede aanvallen. Het ontaardt in jaloezie en  achterdocht en leidt uiteindelijk tot zijn ondergang. Maar ondanks alles gaat hij strijdend ten onder.

Het verhaal begint met een teleurgestelde Samuel en het volk die een zichtbare koning wil. Dat wordt Saul. Na de hoogte- en dieptepunten van zijn koningschap wordt hij door God op een zijspoor gezet en verschijnt David ten tonele. Daarna volgt het verhaal van de relatie van David, Saul en Jonathan….

De spelers  en zangers zijn druk met de voorbereiding bezig. In de Harm Vonck school word er op  maandag of dinsdag gerepeteerd door het koor van de musical  onder begeleiding van Trijnie de Boer. De spelers repeteren in de kerk elke vrijdag de verschillende scènes! Onder begeleiding van Jan Muis,  Ina de Weerd,en geluidsman Fokke Pool. Het koor en spelers hebben ook samen geoefend op enkele vrijdagen.

Op 1 maart zijn er al een aantal liedjes van de musical te horen geweest in Hervormde kerk te Blijdenstein Ruinerwold.

Foto-impressie van de repetitie

 

 

 

De optredens vinden plaats in de Gereformeerde Kerk in Berghuizen op:

Vrijdag 17 april en zaterdag 18 april a.s., beide begint het om 19.30 uur

 

Kaartverkoop: vanaf 30 maart:

• Drogisterij Jeanette Bakker in Koekange

• Coop Koetsier in Ruinerwold

• Via Alice Kwant: alicekwant@live.nl

 

Prijs (inclusief consumptie): Volwassenen: € 5,00, kinderen tot 12 jaar: € 2,50