“HUIS VAN VREUGDE”

NIEUW ZENDINGS PROJECT VAN DE DIACONIE.

 

Het komende seizoen start de diaconie met een nieuw project.

We gaan dit keer geld inzamelen voor “Huis van Vreugde”

 

Stichting Huis van Vreugde is opgericht in 2011. De stichting bestaat uit verschillende teams, waarvan 1 team bezig is in Zuid Afrika.

 

Doel van de stichting is om kindertehuizen en scholen te bouwen en/of op te starten, voor de hulpbehoevenden in Zuid Afrika. Het bieden van een open huis voor ontheemde kinderen en het bieden van toekomstperspectief. Dit voor een bepaalde periode of tot ze de volwassen leeftijd hebben bereikt. Waar nodig kinderen blijvend ondersteunen en huisvesten na het bereiken van de volwassen leeftijd. Het bieden van kwalitatief goede scholing voor de kinderen van het kindertehuis, en waar mogelijk kinderen uit de nabije omgeving van de school, omdat er voor zwarte kinderen bijna geen goede scholen zijn. Door de combinatie van een thuis te zijn voor de kinderen en het geven van onderwijs willen zij de kinderen zo goed als mogelijk helpen aan een mooie toekomst.

Op dit moment zijn ze bezig met het bouwen van een weeshuis, in de provincie Kwazulu-Natal, in een dorpje genaamd Engoje.

Engoje is een dorpje met veel armoede en veel weeskinderen. Er is nu een derde van de benedenverdieping van het weeshuis gebouwd, en het doel is om daar dit jaar een verdieping boven op te bouwen. Het is de bedoeling dat wij hiervoor gaan sparen.

Meer informatie over deze stichting kunt u vinden op: www.huisvanvreugde.nl

 

Wilt u iets geven, dan kunt u uw bijdrage overmaken op de bankrekening van de diaconie

Iban: NL80RABO 0333 1036 96  o.v.v. Huis van Vreugde

 

Klik hier voor de presentatie over het werk van Huis van Vreugde, zoals deze vertoont in de kerkdienst van zondag 1 november 2015.